Terima Kaseh!! InsyaAllah sy akan balas kunjungan anda..

Terima kaseh daun keladi...

Monday, August 31, 2009

Manik Tabur Bonda



Busana berwarna kontra yg dihiasi manik bling2 oleh ku khas utk bonda tercinta. Aku siapkan di kampung n serah terus ke tangan mak..eceh-ecehh..senyum jer mak sbb bajunyer dah di bling2 kan...
Just jahit manik tabur n bunga kristal. Manik d jahit mengikut warna latarbelakang baju. Ok, ler x der per nak citer, waktu nak buka pun...SELAMAT BERBUKA n jgn terlebih makan, nnti x larat nak solat.

Thursday, August 27, 2009

Kelas Sulaman Manik


Kurusu Pendek Sulaman Manik anjuran Kolej Komuniti Bentong, Karak
manik n nota yg diberi sms kursus




Hasil peserta2 kelas manik

Hasil keras tangan ku
Peserta kelas manik

Bandar Karak hujan renyai

Malm pertama puase..tgh syok2 tgk tv sambil menjahit...tibe2 cek abe dpt panggilan dr Kak Zack opis matenyer.."Ummi nak join sekali ker kelas manik esok? kak zack ajak" haaaa...nak lerrr, tp kan esok hr pertama puase,errr...ayah larat ker nak ntar?.."Ikut Ummi lerr..abg leh jer ntar..klu mengantuk tdo dlm kete" wahhh..green light tuuu..apelg, mmg idam nak attand mane2 kelas manik.

Esok pgnyer kol 730 kami dah bertolak, sbbnyer kelas tu kat Kolej Komuniti bentong, karak..klu dekat harus ku pegi sendiri. Nasib baik cek abe setia menunggu smp kol 3 ptg br selesai...n yg bestnyer dpt banyak ilmu n kenal kawan2 baru

Happy Birthday 2 Anjang

Birthday Girl


Aksi anak beranak..;)

Sate Ayam..yg nie bungkus makan kat umah..masing2 dah x larat nak makan lg



nasi Goreng Kpg


















Ayam goreng crispy...memang mabelesss...rangup n ranggi..;)



Sos buatan org KPG Pamah Kulat..sedapp...setanding ngan Life

















Khamis lepas Anjang menyambut hr lahirnya ke-19. Awal2 petang kitorang dah cari kek n FIL lak nak belanja makan kat KFC. Tp yg harunyerr..blm smp KFC dah gelap seluruh bandar Raub, termasuklah KFC..huhuuu..nasib ler anjang x leh makan KFC, so FIL ajak makan KFC buatan org kpg..errrr..terpinga2 gak dengor, sape yg buatnyer..meluncur lajulah kereta menuju ke Kpg Dong berpandukan arah yg FIL tunjukkan. Sesampai disana ramainya org, nasib baik ade meja kosong..amboii..entah aper yg special smp ramai nyer org.







N yg bertambah harunyer time nak potong kek, rupenyer kedai x sertakan lilin n pisau...kuang..kuang...bagaimana ini terjadi??heh..sian anjang, tp jd luculak bile pikir, adeer jer halangan. Lepas order ayam goreng, sate n nasik goreng kpg n makan kek, dengan perut kenyang maka balik ler ke pangkuan jalannn...puhhh

Wednesday, August 26, 2009

Bad Day


Huaaaaaa...x tau nak cakap aper..tp 2 ler salah aku gak, x pandang betul2 ade kereta kt depan...hemmmm..benda dah jadi. Nasib baik kereta yg ku langgar pecah cermin lampu jer n yg nasib baik encik empunyer kereta tu x tengking aku, siap simpati lg ngan kereta aku. Klu buat kene jenis org yg sergah tengking2 terus mau x aku meraung kat tepi jalan tu...hadoiiii..n yg lebih2 nasib baik cek abe x marah kat aku, malah kater janji ummi selamat..huhuuuu...terharuuu
Kat kepale dah mencongak berape abis nak bele ni kang
bele kat kereta yg dilanggar RM92
ketuk ??
bumper RM3xx
cat ??
huaaa
n yg takutnyer, sempat ker siap sblm aku balik kpg jumaat nie??? klu x naik iswara ler nampaknyer.
x per, mungkin ade hikmah disebalik musibah yg menimpa (ayat nak sedapkan hati)

Tuesday, August 25, 2009

Nilai 3

Selamat Datang n Selamat menipiskan dompet masing2 yekkk
Suasana agak lengang sbb hr isnin, saje pilih hr bekerje x sesak2 n nak elak dr unsur2 selsema



tengok la puteri2 ummi yg cemolot nie


Peace!!!..




ngan sepupunya, TASYA yang kecik molek n very2 cute

ngan acu n anjangnyer..pandai ler masing2 nak bergaya

punyer ler takut dek ja ngan ultraman tu, x sempat ummi nak snap


alamakkk...mcm basi lak nak citer tp ttp nak coret gak dlm nie sbb nak tayang pic kanak2 riang dlm nie..heheee..lg pun nak hilangkan rase sedih dr peristiwa tercium kereta smlm..hidup harus diteruskan..huhuuu

Seminggu sblm puase aku n Family IL g menyoping kat Nilai 3..Ade ape ekk kat sane smp nak shopping ke sane?? sebenarnyer niat n tujuan utama kitorang g sane sbb nak beli barang segala utk hantaran kawen my SIL bln 11 nie. Org kate kt sane murah, so kami cuber lerr ke sane..

Hehhh...mmg betul org kater, bukan setakat murah, mau naik rabun n leh buta sekali tgk brg2 kawen n hiasan dlm tu..hohooo..klu bawak Rm1k pun leh abis dlm nie..giler wey tgk bunga-bungaan..tp kembali pd niat asal utk beli barang hantarn shj okeyyy...hehhee.tp smbil tu aper org kater,.. menyelam sambil minum air??x tersedak ker dlm air tu kangg...hehh..aper2 jer ler..

Sedar x sedar kami yg pempuan2 semua nie hampir 3 jam gak dlm tu nak melengkapkan barang2 keperluan n seperti dijangker lebih RM1k la abisnyer..heheehh..tu tuan pengantin punyer bajet laa. Yg para2 lelaki@ bapak2 budak entah hilang maner..rupernyer g kedai aksesori keretee..hemmm..agak dah n cek abe ku sempat lg pasang tv br yg ade channel tv dlm kerete..lerrr..yg lame elok lgg..emm..lantak ler tuan punyer badan yg bayor.
Yg aku lak beli ape??huaaa..sempat sambar pasu jer sbbnyer si kakak dah melalak kat dlm kedai.

Monday, August 24, 2009

Testing upload video

Perlumbaan Drif antara Kakak n Dek Ja
video

Baju utk adikku




Cek Aminah oiii...hehh..luper name glamour nyer Mien..Cek Mien..nie haaaa..baju ko dah siap akak tacap manik. Samaada ko suke or x suke kene ler terime yekkk..akak x der mase nie nak godeh balik..hehhhehh..Tp akak ade satu permintaan nie, plz bg nama design nie n bg kat akak segere..hehee. KLU nyer bunga mutiara tu namenyer Baby Daisy tp akak nak name kesinambungannyer.

SELAMAT BERPUASA!!!

Jauhi larangan, Patuhi arahann..hehhh..harap2 paham la yekkk. Yg pic hati tu terpulang ler nak tafsirkan ape2 mengikut keadaan n citarasa masing2..


Pinjam yer pic nie..copy dr kampung-esok.blogspot. Nak wat sendiri x der mase, tp janji niat serupa..kan..kannn

Rasanya belum terlewat kot nak wish puase...aduhaiii...mmg agak bz minggu nie smp blog pun x sempat nak update. Rase klu diberi pilihan utk buat permintaan, sure yg aku mintak dulu sehari ada 46 jam..hehhh...masalahnyer x boleh.
Ape2 pun kepada yg pernah singgah d blog ku yg mmg boring nie (...huhuuu), harap dimpunkan klu tersalah bahasa n gurauan spy diri ini dpt keberkatan d bulan puase tahun iniiii..samer2 la kiter yekkk..n x sabor nak tunggu raye nie sbbnyerrr...tahun nie turn aku raye kt kpg..yehaaa...
Saboryer lembu kambing ayam kucing...tuan mu akan balik kpg jua nntii..

Thursday, August 20, 2009

Manik lagi dan lagi...

Corak labuci asal pd busana ini tatkala kak ina serahkan pd ku

Keperluan manik n labuci nak jahit pd busana nie.
Penggunaan x banyak tp perlukan banyak warna.

dan hasilnyer...taraaaaa


Close-up


My beading project terbaru n baru jer siap..corak the very simple tp....mengambil mase gak sbbnyerr...hehee..paham2 jer ler...klu ikut hati nak mengadap smp siap..tp x per, semue tu x der hal..janji rancangan ttp jalan.
Busana yg ayu nie adlh yg ke-2 milik Kak ina. Kain baju nie dr kain chiffon yg alahaiiii...lemah gemalai. Nasib baik kak ina minta yg simple shj n aku pun hanyer letak bunga dr labuci satu lapis shj, tu yg selamat setakat nie..huhuuu. Ape2 pun layan piccas d atas.

Wednesday, August 12, 2009

Manequen ku dah sampaiii

alamakk..lain mcm bentuk manequen nie..dah ler berposing g2 gayer..abaikan jer la ekkk...patung jer tuu
Semalam (12ogos2009) ayah sedare cek abe yg kat bentong meninggal dunie ..semoga rohnye dicucuri rahmat..Al-Fatihah...
Aku pepagi lg dah bawak F n MIL ke bentong sbb cek abe dlm hutan..dah ler dlm tu x der line, hrp2 cek abe ku dpt ler msg yg kukirim. Selesai segala dlm kol 430ptg aku balik ke raub n ternampakler bungkusan besar atas meja..haa..agak dah..sampai dah patung manequen yg ku order scr online. Siap beli sepasang lg, sbb mmg dah rancang ade jahit manik kat baju melayu. Lepas nie leh ler melaram snap gambar baju yg bersulam manik gune manequen.

Friday, August 7, 2009

Jalan2 cari makan..Pekan n Kuantan, Pahang

Pintu gerbang masuk ke bandar pekan Bandar Di Raja...selamat datang..Daulat Tuanku..siap berpayung tu

Masjid besar Pekan..sorry ler kualiti gambar, snap dlm kete jer
Haa..yg nie gerai makan petang..Mok Naa. Kiter klu dtg Kuantan, petang2 mesti nak mengeteh kat sini..hehee..pelanggan nyer jgn ckp ler melimpah smp kuar2 gerai.
meh jengok die punyer jualan..

Sata ytg thg dibakar


Antara kuih muih n keropok yg dijual d cni..

Ikan goreng tepung..tp yg sadisnyer..udang n ketam goreng tepung dah abis...huaaaa...die x tau ker aku dtg jauh2 dr Raub nie dgn harapan dpt melantak itu2 semua...yg lg sedih, my peberet sotong sumbat pun abis...huwaaaaa...rase nak terjun dr bangunan jer...huhh..
Tp yg bestnyer kan, ade org belanjer tuu..hehee..rezeki tol , yer la dah ler makan tghr td pun org belanjer..Alhamdulillahh

Die punyer sambal ...terangkaaatttt

Keropok lekor goreng..diorang uli frsh2 lg kat c2 terus goreng..

AIR JAGUNG...sedap weyyyy


SATA- kat gerai nie sedap sata die sbb die wat ala2 otak-otak, x banyak kelape sgt..

Nie pemandangan dr atasjambatan tanjung lumpur.

YEE MEE SIZZLING with Mashroom...Yg nie kiter melahap kat Giant, Kuantan. lepas abis jer mesyuarat persatuan terus singgah cni..sbb rindu nak makan ala2 food court nie..kat raub maner adee..
x cukup ngan sizzling, aku melantak Yong Tau Fu lakk..hehee..jgn heran ekkk