*boleh lak lupe nak letak togey n soon..lps snap gambar br perasan..huhu..boleh la yek..maleh nak snap lg
Nie santapan kami sekeluarga mlm td..nak try wat bakso n inilah 1st time hasilnya..x bolat pun my meat ball..huhu..sblm rebus bukan main cantik bolat2 gtu..masuk jer air rebusan..emm...tp rasenyer..haa..sedepsss...licin pun kami makan..
lps rebus terus hilang bentok bolatnyer..emm..resepi kurang tepat kot..
Cantik jer membulat kan sblm d rebus..
Nie resepi yg saye jengok dr dapur kak hana
utk meat ball
400gm daging hncur ~ yg nie kiter kurang sbb dah gune sebahagian daing wat pizza smlm..
1 sudu tepung gandum
2 sb tepung ubi
1 bj putih telur
lada sulah
garam
Cara:
Gaulkan semua n gentel bulat2~ masukkan dlm air rebusan
Angkat meat ball bila dah timbul d permukaan air
Nie resepi yg saye jengok dr dapur kak hana
utk meat ball
400gm daging hncur ~ yg nie kiter kurang sbb dah gune sebahagian daing wat pizza smlm..
1 sudu tepung gandum
2 sb tepung ubi
1 bj putih telur
lada sulah
garam
Cara:
Gaulkan semua n gentel bulat2~ masukkan dlm air rebusan
Angkat meat ball bila dah timbul d permukaan air
No comments:
Post a Comment