Pulut Cicah Serawa Durian...puhh..lepas kempunan..best ko!!
Cara sy masak serawa -
Buh dlm periuk - durian ulas, santan pekat, sedikit air, 2 keping gula melaka dan daun pandan
Tenggek atas dapur, kacau perlahan sehingga pekat.
Utk pulut- Pulut yg sdh direndam digaul n dicurah sedikit santan kemudian dikukus
- Sesekali gaul dan ditambah santan sehingga masak.
Utk menu ptg pula, oleh kerana stok serawa ada lagi, ptgnya sy bancuh tepung lak wat lempeng. Serawa sy panaskan so ianya menjadi agak pekat sedikit tp ttp sedappp...
Resepi Lempeng Tepung Simple sy
- Bancuh tepung bersama santan pekat, air secukupnya, sedikit butter, sedikit garam dan sebiji telur
- Gaul sehingga sebati dan
Resepi Lempeng Tepung Simple sy
- Bancuh tepung bersama santan pekat, air secukupnya, sedikit butter, sedikit garam dan sebiji telur
- Gaul sehingga sebati dan
Aper diorang wat nie??kene dere ker?? haha..nie ler anak2 ummi yg rajin menolong umminyer..lps sarapan terus wat aktiviti luar..err..luar rumah jer..hehe..tp sudahnya ummi gak la yg bereskan, diorang nie main air jer lebihnya.
* Pada yg sudi singgah teratak fifisara ni n beri komen, amat2 sy hargai namun sy mohon maaf klu x dpt balas komen cepat. Kekadang lappy sy nie ada masalah, nak reply x lepas2..huhu..
Alhamdulillah, lps join segmen en.ben, ramai kenal kawan2 baru..
No comments:
Post a Comment