..take pic terus dr my kuali..haha..tgh mendidih lg.
Nampak itu kepala?? yeahh...itu my peberet part..
very the mahal ikan sekarang, seekor ikan nie sy beli 22hengget ok..
tu pun saiz sederhana..nak makan pejam mate ok bile bayar,
janji permintaan tekak ditunaikan..
Cara sy masak kari ;
Tumis cili giling (cili kering+bawang m+p, serai)- campur gula
Masukkan pes kari +daun kari+cili padi (x yah tumbuk, so klu nak pedas lg time makan br pecahkan)
Tambah garam + perasa+ air asam jawa sedikit
Masukkan sayur+tomato+ikan
Tambah air -sehingga mendidih + santan pekat (sy guna santan sedikit shj)
Dah agak masak ikan tu ok la, leh hidang bersama ikan pekasam goreng + nasi + ulam timun +sambal udang goreng garing (menu sy semalam)
* si dak tibam siap buang kulit ikan tu , katenyer ade darah..haha..lupe lak umminya nak introduce pasal ikan tu warna merah..
Nampak itu kepala?? yeahh...itu my peberet part..
very the mahal ikan sekarang, seekor ikan nie sy beli 22hengget ok..
tu pun saiz sederhana..nak makan pejam mate ok bile bayar,
janji permintaan tekak ditunaikan..
Cara sy masak kari ;
Tumis cili giling (cili kering+bawang m+p, serai)- campur gula
Masukkan pes kari +daun kari+cili padi (x yah tumbuk, so klu nak pedas lg time makan br pecahkan)
Tambah garam + perasa+ air asam jawa sedikit
Masukkan sayur+tomato+ikan
Tambah air -sehingga mendidih + santan pekat (sy guna santan sedikit shj)
Dah agak masak ikan tu ok la, leh hidang bersama ikan pekasam goreng + nasi + ulam timun +sambal udang goreng garing (menu sy semalam)
* si dak tibam siap buang kulit ikan tu , katenyer ade darah..haha..lupe lak umminya nak introduce pasal ikan tu warna merah..
No comments:
Post a Comment