DAGING BAKAR BEREMPAH
Daging- Rebus dan potong nipis
Rempah- Cili giling, bawang merah, bawang putih, buah keras, halia, serai
GULAI SIPUT SUNGAI
Siput nie ikut musim , tp aku tgk banyak musim sbb selalu la gak tgk dijual kat pasar minggu kat Raub nie. Nak memotong ekornya tu yg kekadang buat aku termenung nak masak, tp teringin punya pasal..sanggup berkorban ape saje..mangsanya parang cek abe aku ler, lepas nie die lak termenung nak mengasah balik
KETAM MASAK LEMAK CILI PADI
Ketam nie my MIL yg masak. Tgh hidang makanan, tetibe ade 2 jenis masak lemak, satu dr aku gulai siput tu td..hee..tu ler x tanyer2 dulu masak ape hr nie. Tu namenyer rezeki ..jgn d tolak
AYAM PERCIK PANGGANG
Ini lah menu yg sempat kuhidang hr nie..pepagi lg dah g pasar. So, jamu ler mate yekk...
No comments:
Post a Comment