Haa..yg nie kiter mbik cth gambar mentarang dr sebuah forum utk nk bg lagi jelas
Siput mentarang yg dah siap ku basuh. Lumpur die agak banayk, so nak kene sental
ngan berus br leh bersih
ngan berus br leh bersih
Yang dah siap ku masak sop..sorry ler pic agak tidak memuaskan sbb pakai hset cap ayam..;)
OTW balik ke KL sepanjang jalan dari Sg. Besara ke K. Selangor banyak gerai jualan buah-buahan, jagung, keladi n banyak lagi. Tiba2 terpandang org jual siput mentarang..alamak!!terliur lak rase nak makan. Aku singgah gerai n sambar 2 kilo sekali. Pakcik tu jual sekilo rm5.50. Semangat die menerangkan cara2 nak masak...weeiii...die x tau ker kite nie anak jati cni n dah pro nak masak cmner...heeehee..angguk jer laa. Kat dlm kepale dah rancang nak masak sup n makan cicah ngan sambal kicap..perghhh..klu setakat sepinggan, memang x pelawa org lain ler..heehee..kemut tol la aku nie. Cek abe aku awal2 memang x gemar ler bende nie.
No comments:
Post a Comment