So sy rajin2kan diri buat sesuatu utk mengunyah pepetang camnie..
Tgk bahan utama ada, so aper lg kan..rasenyer sy pernah masukkan dlm n3 kuih nie tp isi cheese dan daging cincang. Kali nie sy gaulkan sekali ngan jejari isi ketam. Jejari isi ketam mmg sentiasa dlm esbok sy sbb mcm2 leh wat terutamanya klu nak xpress makan maggi campur sekali ngan isi ketam nie...huhu..sedapnyer. Oh yer yg terbaru resepi ape nak wat ngan isi ketam nie ialah wat mcm chip..yg crispy g2. Nnti klu dtg rajin lg sy masukkan dlm n3..harap2 la yer..
Kentang + isis ketam yg sudah digaul dan dibulat2 kan
Dibalut ngan telur n serbuk roti. Serbuk roti sy tukar serbuk biskut pim pong yg diramas2. Tu yg mcm x brp sama..x per la ekk
Setelah digoreng...lerr kok rupane kayo kui tok!! geseng!!..haha
Sedap dimakan dgn cicahan sos n mayonis..
Cara mmbuatnya;
Kentang direbus - buang kulit n lenyek (sy gune 3 biji kentang saiz besar)
Campur 2 sm susu tepung, 40 gm butter, lada sulah or lada hitam, 1 biji telur, sedikit garam
Gaul campuran kentang bersama isi ketam yg disiat-siat
Bentukan bulat2
Celupkan kat telur n golekkan dgn serbuk roti - ulang 2 kali spy x lerai.
Goreng jer la lps siap semuanya- siap leh simpan stok, bila2 nak tinggal goreng jer.
Sedap dimakan dgn cicahan sos n mayonis..
Cara mmbuatnya;
Kentang direbus - buang kulit n lenyek (sy gune 3 biji kentang saiz besar)
Campur 2 sm susu tepung, 40 gm butter, lada sulah or lada hitam, 1 biji telur, sedikit garam
Gaul campuran kentang bersama isi ketam yg disiat-siat
Bentukan bulat2
Celupkan kat telur n golekkan dgn serbuk roti - ulang 2 kali spy x lerai.
Goreng jer la lps siap semuanya- siap leh simpan stok, bila2 nak tinggal goreng jer.
No comments:
Post a Comment