Utk kongsi bersame nie pic yg aku masak sendiri..ori

Ciri2 kulat/cendawan tahun
- Musim hujan dan d petik sebelah pg
- tumbuh d tempat yg same- lorong2 kelapa sawit
- ketahanan hayat x lame- sblh petang akan diserang ulat
- mengandungi kandungan glutamic acid yang tinggi
[baca: monosodium glutamate, aji nomoto].
- rase mcm sotong atau ayam goreng
(bg aku memang sedap, semangkuk leh habis..heheehh)
Resepi
Kulat Tahun Masak Air
Bawang Merah + Bawang Putih - hiris halus
Sedikit ikan bilis
Garam + Perase
Kulat Tahun
Air
* Campur semua dan jerang agak lame sehingga kuah pekat
p/s- ade petua kate leh mabuk klu x cukup masak, tp yg lainyer bukan mabuk pening tp mabuk gelak sorang2 ..hehh..betul ker??
No comments:
Post a Comment