Terima Kaseh!! InsyaAllah sy akan balas kunjungan anda..

Terima kaseh daun keladi...

Sunday, January 15, 2012

Karipap Roti

Sy kan..err..iksh..segan tau nak bg tau..sy kan sebenarnyer x pandai langsung nak wat karipap..yg kulit nyer tu lah, nak wat doh karipap mmg x pandai..pernah wat bile goreng liat gilerr..huhuu..harus bg kucing pun xnak...tp bab inti x der hal..
Jd nyer kan, utk sy melepaskan keinginan nak wat karipap gak, maka sy cr alternatif lain cmner nak wat doh tu..tetibe kan..alahaii..bagai pucuk dicita ulam mendatang..terpandang la dlm blog seripayaku.blogspot.com...ahaa...harus dicube..tp klu wat perbandingan pic karipap tuan asal mmg fail la sy..heheh

Hasil dr cobaan..
Sorry la, ini antara yag tercantik dlm golongan tidak cantik..heheh

Ok crnyer begini utk wat karipap yg selamat...
Minta izin yer tuan blog asal utk share bersame

Roti gardenia tu ptong sekeliling utk buang kulit hitamnya
kemudian lenyek nipis2 menggunakan penggelek
Potong roti yg sudah dilenyek di potong bulat @ tekap menggunakan permukaan cawan
Isi inti karipap ~ yg nie terpulang nak inti aper.
Sy wat inti kentang campur burger ikan yang dipotong dadu masak kari
Kemudian cantumkan permukaan karipap yng brtemu dan tekap ngan garpu
Sapu telur d atas permukaan karipap n bakar dlm oven ikut kepanasan yg sesuai..

Err..kulit tepi roti tu nak buang ker??membazirkan..so sy cr resepi utk selamatkan kulit tu..nnti sy tunjukkan dln siaran seterusnya...cewahh!! ayat kununnyer la kan..

No comments:

Post a Comment