Terima Kaseh!! InsyaAllah sy akan balas kunjungan anda..

Terima kaseh daun keladi...

Monday, March 22, 2010

Jejalan ke Putrajaya lakk

Memenuhi undangan beday si dak tomei itu...Tasya empunya name...so kami angkut FIL ke Putrajaya utk memeriahkan lg....
Sebenarnyer adik ipar aku tu br pindah kuartes kerajaan kt putrajaya, so wat beday pati Tasya n masuk umah sekali kot..Tp yg buat aku tergamam...besar giler kuartes die klu nak banding kuartes kt jabatan aku kt raub tu...perghhh...yer la name pun jabatan berbedaa...
Mlm br kami tiba kt umah si tasya..hehee...dr td sebut tasya jer..saper la empunya name tu ekk..
...
nie die
...
...

Comel kannnn...kecik molek dak niee!!!

mase mbik Intan, adik ipar aku kt keramat..kami sempat makan burger mengalas perut so mlmnya melantak Domino Pizza lak...

Bg aku lg sedap domino sbb rotinyer amatla garing lg2 yg crispy pizza tu...waduhh..3 bar aku leh abis...ahakss...



Sempat lg tu bergaye sblm ngap..tp tgk la lagak si kakak yg dok ujung tu bukan layan sgt pizza..baik nyot botol..adoii...tgk anak2 org lain bukan main laju klu kene pizza..
Aku pun x tau ape aksi yg budak2 nie wat smpai camera pun x leh shot..hik3

Esoknyer kami g festival 2010 kt persint 3, Putrajaya..n nak tengok belon besor...kakak n dek ja dah bising dr pg nak tengok belon..
Smpai sane..ya rabbi..ramainyer umat..ade yg jalan sorang, ade yg couple2, ade yg bawak family cm aku ~siap ade yg picnic bwh pokok lg..n yg best n buat aku jeles bile tgk org2 yg usung SLR yg besar2 itew..mesti cantiks gilaks klu shot gambo..huhuu..bile nak sambar niee..x per..xper..klu ade rezeki nnti..hikss

Welcome to Putrajaya..tetibe teringat lak dulu time keje kt HQ, dah d war3 kan opis nak pindah sane..n tntu rase x sabr nak tukar suasane kerje..br semangat ckit..tp x dan pun ke sane dah kene transfer ke raub..(lg best!!!)..tp smp sekarang xpindah2 pun opis kt HQ tu..entah kenape...

Mat Badut yg tgh bagi belon yg dibentuk..anak2 nak tp ummi n ayahnyer malas nak berebut..so mulalah kuar ayat2 yg lembut memujuk g belon yg lg besor...hehee..sib baik menjadi..

tu die belon panas nampak dahh...bodek2 cek abe nak naik x? 10 hengget jer..bile lg kan..tp jawapan yg buat hati ini kiciwa skit..mcm biase cek abe aku memang kuat gayat..hohoo..x der la can camnie..cek abe siap bg cadangan yg munasabah lg..naik ler ngan anak2 jer..hahh...anak2 pun same ngan ayahnyer..gayattt!!!...



Nie time kakak n dek ja tgh xcited nak tgk belon besor tu..

tp..bile belon tu turun...haaa...tu die..langkah seribu dah kakak takut..tgk la muke die yg cuak tu..x sempat ummi die nak bergambor...huhhh
..tu belum ajak naik lg..


mcm biase klu bebudak nie nampak belon air..abisler ngan ayahnyer la diorang bodek..diorang x kan bodek ummi die sb ummie diorang nie memang x layan klu nak beli belon air (kekadang kalah gak ngan rengekan diorang nie..)..sbb selalu tumpah kt kusyen kereta
agak dah...dapat gak akhirnya diorang nk belon tu..nasib baik air belon tu terus sambung ke pistolnye..

tembak ummi sbb x nak belikan kitorang belon..huahuaa




Belon nie diorang nak gak..uikshhh...mintak ler korang kt ayah tu..mesti dapat..


br la leh gambor..ummi n anak2 ummi..time nie panas nyer ya rabbi..sudahnyer x ronda pun gerai jualan..takut dak2 kicik nie kepanasan..

nie ape namenyer ekk???


Masjid aper namenyer nie ekk??ade yg panggil masjid besi..

Lepas nie aku upload pic time beday pati tasya lak ekk..

*br aku perasn apesal banyak bunyi ekk dlm ini n3..ngada ko lela...ahakss

No comments:

Post a Comment